Amerikanske barn tvangsgiftes

Publisert:
Sist oppdatert:

«Unchained at last» (Endelig fri fra lenkene) er en amerikansk organisasjon som arbeider mot at barn blir giftet bort til voksne.

Men godkjenner amerikanerne barnebruder, spør du kanskje. Ja, statistikk viser at bare i staten New Jersey ble 3499 barn giftet bort i perioden 1995-2012. Mange nærmet seg 18 år, men hele 178 var mellom 10 og 15 år, og det betyr at en offentlig dommer hadde godkjent ekteskapsinngåelsen, skriver The New York Times.

I mange tilfeller er også aldersforskjellen mellom barn og voksen så stor at forholdet ville falt innunder voldtektsparagrafen – hvis de altså ikke var gift.

Den vanlige oppfatningen er at ekteskapene er greie fordi de inngås med «foreldrenes samtykke», men så lenge foreldrene er for ekteskapsinngåelsen kan faktisk ikke amerikanske dommere gå inn i saken og si nei, selv om de mistenker at det er tvang med i bildet. Faktisk mangler de fleste amerikanske stater et uttalt forbud mot tvangsekteskap.

Barneekteskap i USA foregår, ifølge undersøkelsen, innenfor alle religioner: muslimer, kristne (spesielt katolikker), hinduister, buddhister, sikher, jøder, mormoner og innenfor Den forente familie (Moon-kirken).
 

Les også:
USA: Heller avholdenhet enn kunnskap?
Fra 1998 til 2009 brukte USA 16,5 milliarder kroner på å lære skoleungdom om seksuell avholdenhet før ekteskapet.

Ungdoms rett til seksuell nytelse
Det mangler ikke på gode sexråd til ungdommen, men det er knapt et eneste ett av dem som våger å nevne nytelsen.


Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Ungdom
Tid for realisering av muligheter - med risiko for forspilte muligheter.

Relaterte artikler