Sultan Ismail Ibn Sharif.

Hvor mye sex skal til for å få 1171 barn?

Publisert:
Sist oppdatert:

Forskere ved universitetet i Wien har tatt på seg oppgaven å beregne antall samleier som må til for å få 1171 barn.

Både matematikk og sex er morsomt, så la oss regne på det: Den legendariske sultan Ismail Ibn Sharif styrte Marokko med hard hånd fra 1672 til 1727, men innimellom all styringen har han også hatt voldsomme mengder sex. Fasiten sier at sengegymnastikken førte til 1171 barn med 504 kvinner. Forskere ved universitetet i Wien har tatt på seg oppgaven å beregne antall samleier, og dette kom de frem til:

«Vi gjorde en datasimulering av hvor mange daglige samleier som skal til for å få et såpass høyt antall barn. Tallene viser at det faktisk er mulig,» sier studiens hovedforfatter og antropolog ved universitetet i Wien, Elisabeth Oberzaucher. Sultanen fikk tross alt ikke barn kun med sine fire koner, men hadde et helt harem med 500 konkubiner under 30 år til rådighet.
 

Forskerne har beregnet at det har krevd et sted mellom 9.500 og 19.000 samleier.


Likevel har det krevd sin mann. Forskerne har beregnet at det har krevd et sted mellom 9.500 og 19.000 samleier, så hvis han hadde ett samleie om dagen hver dag i hele sin 55 år lange regjeringstid så var karen innafor med god margin. Brutt helt ned på forskernes detaljnivå måtte sultanen ha mellom 0,83 og 1,63 samleier om dagen for å komme i mål.
 
Man kan la seg friste til å tro at sultanen kanskje «satte ut» noe av arbeidet med å befrukte sine koner og konkubiner til noen gode menn i staben sin, men det avviser historikerne bastant. Sultanen var faktisk så besitterisk at han trakk ut tennene på de konkubinene han mistenkte for utroskap. Det vil si, hvis han ikke drepte dem for sikkerhets skyld. Menn som så mye som så på hans koner eller konkubiner ble drept på stedet. (videnskab.dk)

 

Relaterte artikler