Nytt nummer ute nå!
Elsa Amås og Esben Esther Pirelli Benestad mottar Cupido-prisen 2012. | © Stella Pictures

Cupido-prisen 2012 til Almås og Benestad

Publisert: 09.09.2012 kl. 11:00 | Oppdatert: 10.09.2012 kl. 16:37

Norges to første og foreløpig eneste professorer i sexologi, Elsa Almås og Esben Esther Pirelli Benestad, er tildelt Cupido-prisen for 2012.
Cupido-prisen 2012 ble delt ut på festkvelden til Cupido Festival på  Hotel Royal Chriistiania lørdag 8. september.

Juryen gav følgende begrunnelse for tildelingen:

"Vinnerne tildeles Cupido-prisen for sin pionerinnsats ved utviklingen av det sexologiske fagområdet i Norge.
 
De skal også hedres for å ha utviklet sexologistudiet ved Universitetet i Agder til et kraftsenter som tilfører sårt tiltrengt sexologisk kompetanse til by og bygd."

Cupido-prisen gis til en person eller organisasjon som gjennom sitt arbeid og virke har brakt det sexpositive frem i lyset, som har opplyst og informert, som har vært pioner eller som har sprengt grenser på en positiv, konstruktiv og åpen måte, og som har vist oss seksualitetens muligheter, viktighet og gleder.

Årets nominerte er blitt foreslått av Cupidos egne lesere og medlemmer i Cupido Club, medlemmer i Cupido Panel, Cupidos redaksjon og tilknyttede medarbeidere, medlemmer av Norsk forening for klinisk sexologi, samt tidligere prisvinnere.

Dette er andre gang Cupido gir pris for sexpositiv innsats. Den første Cupido-prisen, som ble delt ut i 2011, gikk til Nettverk: Funksjonshemmede, Seksualitet og Samliv.