Kultur
Kultur | Kinas myndigheter vektlegger historie og kultur når de avviser muligheten for ekteskap mellom likekjønnede. | © Shutterstock, NTB scanpix

​Kina utelukker likekjønnede ekteskap

Skrevet av: NTB

Publisert:
Sist oppdatert:

Kina mener ekteskap er ment kun to av ulikt kjønn.

Å begrense ekteskapet til forhold mellom en mann og en kvinne vil forbli Kinas juridiske stilling, opplyser en talsmann for det kinesiske parlamentet.

Kina følger dermed ikke etter Taiwan, som i mai i år vedtok en lov som lar likekjønnede par inngå permanent partnerskap. 

I flere større kinesiske byer er det også et blomstrende homofilt miljø, men det er ingen tegn til at det regjerende kommunistpartiet vil legalisere likekjønnede ekteskap.

– Denne loven passer vårt lands forhold og historiske og kulturelle tradisjoner, sier talsperson Zang Tiewei for det kinesiske parlamentets juridiske kommisjon, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 

– Så vidt jeg vet anerkjenner de aller fleste land i verden ikke legaliseringen av ekteskap blant mennesker av samme kjønn, fortsetter han.

Til tross for økende bevissthet rundt LHBT-spørsmål den siste tiden, har frykten for økende intoleranse vokst i Kina.

Det er ingen lover mot likekjønnede forhold i landet, men flere ganger de siste årene har det blitt fremmet forslag om dette under den nasjonale folkekongressens årlige møte. Alle forslagene har imidlertid blitt avvist.

Relaterte artikler