Oppfordrer til sexstreik
Oppfordrer til sexstreik | Alyssa Milano, her fotografert i forbindelse med et Golden Globe-arrangement tidligere i år.  | © Matt Sayles, AP, NTB scanpix

Oppfordrer til sexstreik i protest mot abortlover

Skrevet av: NTB

Publisert:
Sist oppdatert:

Så lenge kvinner ikke kan bestemme over egen kropp, kan de ikke risikere graviditet. Derfor må de si nei til sex, mener skuespiller og aktivist Alyssa Milano.

Utspillet er en reaksjon på nye, innskjerpede abortlover som nylig er vedtatt i flere amerikanske delstater.

– Vær med på å droppe sex inntil vi får kroppslig selvstendighet. Jeg oppfordrer til sexstreik. Si det videre, skriver Milano i en Twitter-melding.

46-åringen var blant de første som høsten 2017 oppfordret til å fokusere på kvinners rettigheter gjennom metoo-bevegelsen.

Lover som er vedtatt i Mississippi og i Georgia gjør abort ulovlig etter at de første hjerteslagene kan registreres.

Det kan skje når en kvinne er rundt seks uker på vei, ofte lenge før hun selv er klar over at hun er gravid.

Lignende lover er allerede enten under behandling eller forsøkt innført i Mississippi, Louisiana, Alabama, Ohio, Kentucky og Missouri. 

Det betyr at det republikanske flertallet i store deler av Sørstatene og Midtvesten praktisk talt har eliminert adgangen til abort i sine delstater.

Forbudene utfordres i retten, men abortmotstandernes håp er at USAs stadig mer konservative høyesterett godkjenner de nye lovene og dermed setter en stopper for retten til abort i USA.


 

Relaterte artikler