Lik lønn
Lik lønn | Dagens kvinner mener likelønn er en større utfordring enn seksuell trakassering. | © NTB Scanpix

Likelønn og ikke seksuell trakassering størst utfordring

Skrevet av: NTB

Publisert:
Sist oppdatert:

Kvinner oppgir at de mener likelønn er deres største utfordringen i dagens samfunn, ikke seksuell trakassering.

Mens kvinner svarer at likelønn er den største utfordringen for jenter og kvinner i dagens samfunn, svarer menn seksuell trakassering, viser en undersøkelse.

En undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet viser at bare hver fjerde mann mener at likelønn er den største utfordringen for kvinner og jenter i dag, mens halvparten av de spurte kvinnene mener dette.

Fire av ti menn mener derimot at seksuell trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet er den største utfordringen for jenter og kvinner. Tre av ti kvinner mener det samme, skriver avisen. 

– At halvparten av kvinnene selv oppgir likelønn som sin viktigste utfordring, er et viktig signal til det norske samfunnet, sier likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm til avisen, og mener det er interessant at flere eldre kvinner er opptatt av likelønn, mens de yngre er mer opptatt av frihet fra vold og retten til selvbestemt abort.

33 prosent av de spurte kvinnene mener selvbestemt abort er den viktigste saken for jenter og kvinner i dagens samfunn. Om lag like mange menn, 27 prosent, sier det samme.
 
Det kommer ikke fram hvor mange personer som har deltatt i undersøkelsen.
 

Relaterte artikler