Homo eller ikke?
Homo eller ikke? | Når vet noen at de er homfile? Vet foreldrene det før sine barn? | © Eugenio Marongiu Shutterstock NTB scanpix

​Vet 9-åringer om de er homo?

Skrevet av: Sveinung Stoveland

Publisert:
Sist oppdatert:

Formes legning i tenårene eller enda tidligere?

Det har vært antatt at legning formes tidlig i ungdomsårene, men de to forskerne Jerel P. Calzo og Aaron J. Blashill ved San Diego State-universitetet mener å ha dokumentert at det kan starte tidligere.

Det var bare 1 prosent av barna i undersøkelsen som mente de var LGBT. Samtidig trodde mer enn 8 åtte prosent av foreldrene at deres barn var LGBT.

Barn i alderen ni til ti år – og som anser seg selv som homofile, bifile eller transkjønnede – svarte at de ikke opplevde noen problemer med foreldrene på grunn av dette. Blant foreldrene var det derimot 7 prosent som sa de opplevde dette som et problem.

Hele 24 prosent av barna forsto ikke hva forskerne spurte om. Det kan bety at det er i tidligste laget for mange å ta denne samtalen i denne alderen.

Det har gjerne vært vurdert at rundt 5 prosent av befolkningen er LGBT, men forskjellige undersøkelser har historisk gitt både lavere og høyere tall. Kinsey-rapportene antyder såpass mye som 7-10 prosent.

Relaterte artikler