Nytt nummer ute nå!
Ingen kommentar - Den kvinnelige politikeren mener at hun ikke har brutt loven, mens Oslo Ap ikke vil kommentere saken. | © Gorm Kallestad NTB Scanpix

​- Kvinnelig politiker sextrakasserte mannlig kollega

Publisert: 17.02.2019 kl. 17:29 | Oppdatert: 17.02.2019 kl. 17:29

Forfatter: NTB
Som regel er det menn som er blir avslørt i #metoo-saker, men Oslo Ap mener nå at en kvinnelig politiker har gått over streken.
Oslo Arbeiderparti har konkludert med at en kvinnelig politiker har brutt partiets retningslinjer for seksuell trakassering mot mannlig kollega.

Ifølge VG har kvinnen et tillitsverv i et bydelsparti i Oslo Ap, og det er lokalpartiet sentralt som har behandlet varselet fra mannen som har opplevd at han er blitt seksuelt trakassert av kvinnen. 

De har konkludert med at partiets retningslinjer er brutt og mener dette bør få konsekvenser for kvinnen i forbindelse med den forestående nominasjonsprosessen foran kommunevalget til høsten. 

Den formelle nominasjonsprosessen er det bydelspartiet som er ansvarlig for, så Oslo Ap sentralt kan bare anbefale det lokale partilaget at kvinnen ikke nomineres.

Kvinnen ønsker ikke kommentere anklagene om seksuell trakassering fra sin yngre kollega i samme parti. Hun hevder ifølge VG at hun ikke har brutt loven, selv om Oslo Ap mener hun har brutt partiets retningslinjer om seksuell trakassering.

Oslo Ap ønsker ikke å kommentere saken.

Har du tanker om eller kommentarer til denne teksten? Vi hører gjerne fra deg; send inn din tilbakemelding via denne linken.