Nytt nummer ute nå!
Kommer an på høyden - Sjekke-apper gir kvinner større frihet til å uttrykke ønsker og krav til sine menn som ikke ville blitt akseptert i sosiale sammenhenger. | © Shutterstock NTB scanpix

Kvinner søker høye menn på sjekke-apper.

Publisert: 15.02.2019 kl. 09:29 | Oppdatert: 15.02.2019 kl. 09:30

Forfatter: Tore Aasheim
Mange kvinner sveiper bort menn som er lavere enn dem selv på sjekke-apper.
– Jeg skal jo ikke bøye meg ned for å klemme en mann, uttaler Antilda Koroma (23) til NRK.
 
I en artikkel på nrk.no kan vi lese at mange kvinner legger inn høydekrav når de sjekker opp menn via sjekkeapp’en Tinder.
 
«Under 1,80? Don`t even bother»
 
«Drar berre på eventyr med dei over 1.77»
 
«Er du under 180cm kan du sveipe til venstre»

 
Dette er noen eksempler som journalisten har plukket fram på appen.
 
Koroma forteller til NRK at selv om hun har preferanser når det gjelder høyde på en mann, blant annet fordi hun selv ønsker å gå med høye hæler og ikke synes noe om at mannen er kortere enn henne selv, så ville hun aldri ha skrevet om høyden i profilteksten sin.
 
Professor i helsepsykologi ved UiO, Bente Træen, uttaler til nrk.no at mange kvinner synes det det er flaut at mannen er lavere enn dem selv.
 
Kvinner som Træen har intervjuet forteller at dersom de har hatt en one-night-stand og mannen er lavere enn dem selv så haster det ekstra mye å få fyren på dør.
 
Professoren tror at dette har sammenheng med hvordan man ser ut som et par for mennesker rundt oss.
 
- Mange tenker nok at det er stiligere med en mann som er høyere enn dama eller omvendt, kommenterer Træen.

Forsker ved Sosialantropologisk institutt ved Universitetet i Oslo, Thorgeir Kolshus, er overrasket over at kvinnene det er snakk om er så tydelige i sine krav.

- Det hadde ikke vært akseptabelt og si sånne ting i sosiale sammenhenger, uttaler han til NRK.

At kvinner gjerne søker etter høye menn har lenge vært en allmenn oppfatning blant forskere og fagfolk i forskjellige miljøer, men det kan synes som om sjekke-apper gjør at kvinner tør å være mer tydelige på sine ønsker og krav.

Så mens feminister og andre likestillingsforkjempere arbeider for mindre objektivisering av kvinner, så kan det altså se ut som om også mennene har litt å slite med på dette området.

Les hele artikkelen på NRK.no

Har du tanker om eller kommentarer til denne teksten? Vi hører gjerne fra deg; send inn din tilbakemelding via denne linken.