Nytt nummer ute nå!
Fikk unnskyldning - Alizé Cornet fikk advarsel for å ta av seg trøya på banen i heten i US Open tirsdag. Nå har arrangøren bedt om unnskyldning. | © Paul Chiasson, The Canadian Press via AP / NTB scanpix

Fikk advarsel for å ta av seg trøya på banen

Publisert: 31.08.2018 kl. 14:56 | Oppdatert: 01.11.2018 kl. 17:28

Forfatter: NTB-AP, Sjur Natvig
​US Open beklager advarsel til Cornet for trøyebytte etter det mange mener er kjønnsdiskriminering.
Arrangøren av US Open beklaget onsdag at Alizé Cornet dagen før fikk en advarsel fordi hun tok av seg trøya ute på banen.

Turneringsledelsen var blant annet i sosiale medier blitt beskyldt for kjønnsdiskriminering, ettersom mannlige spillere stadig tar av seg trøya uten påtale.

Cornet kom tilbake på banen etter en pause med trøya på bak fram. Da hun ble klar over det, tok hun den av seg og tok den på igjen riktig vei. Hoveddommeren ga henne en advarsel for regelbrudd.

Første gangs advarsel får ingen konsekvens, men en til betyr et tapt poeng, den neste et tapt game og en fjerde advarsel tapt kamp.

– Advarselen Cornet fikk under sin 1.-rundekamp var urettferdig og ikke i tråd med WTAs regelverk, ettersom vi ikke har noen regel som forbyr skifte av tøy på banen, sa kvinnetouren i en uttalelse onsdag.

– WTA er og har alltid vært en pioner for kvinner og kvinneidrett. Vi er glade for at USAs tennisforbund, som arrangerer US Open, nå har endret sin praksis. Alizé gjorde ikke noe galt.

Det var svært varmt i New York tirsdag, og Cornet beskrev etter tapet mot svenske Johanna Larsson forholdene som et «mareritt». Hun sa at hun hadde symptomer på heteslag.