Nytt nummer ute nå!
Bokaktuell - Ulrikke Falch; fra skuespiller i TV-serien Skam til medforfatter av boken "Jenteloven". | © Lise Åserud / NTB scanpix

​Gyldendal om Ulrikke Falchs bok: - Vil sette avtrykk

Publisert: 19.08.2018 kl. 12:03 | Oppdatert: 01.11.2018 kl. 17:30

Forfatter: Gitte Johannessen, NTB
Mens to av «Skam»-kollegene blir å se på kinolerretene denne høsten, er Ulrikke Falch aktuell med boken «Jenteloven» med undertittelen «Feministisk førstehjelp».
- Vi er sikre på at denne boken vil sette avtrykk, sa Eva Thesen, redaksjonssjef i Gyldendal barn og ungdom, under forlagets høstlistepresentasjon.

Ifølge Gyldendal, som slipper boken 31. august, har Falch sammen med komikeren Sofie Frøysaa skrevet boken «de selv hadde trengt da de var 16 år og usikre på seg selv». «Jenteloven» formidler deres personlige erfaringer med spiseforstyrrelser, flink pike-syndrom og depresjon, heter det videre. 

På Instagram lovet Falch tidligere i sommer at «Jenteloven» vil komme på flere språk, og sa dette om hva som er i vente 29. august:

– Denne boken er fylt med kunnskap og refleksjoner om hvordan jenter er og har blitt trakassert og diskriminert, og hva vi kan gjøre for å gjenkjenne disse mekanismene og slåss tilbake.

Ulrikke Falch vender i november forøvrig også tilbake til TV-skjermen i den seksdelte NRK-dokumentaren «F-ordet», der hun «med humor og personlig engasjement» skal ta for seg kjønn og kjønnsroller, og prøve å overbevise en hel skoleklasse om at de er feminister.