Nytt nummer ute nå!
Smått skremmende - Det å kalle en behandling "Dracula-behandling" når det kommer til penis er kanskje i overkant skremmende for noen? 

​Dracula-behandling av penis

Publisert: 07.08.2018 kl. 00:00 | Oppdatert: 01.11.2018 kl. 17:30

Forfatter: Sveinung Stoveland
Fagfolkene strides om behandlingen fungerer.
Såkalt vampyr- eller dracula-behandling av peniser, på fagspråket PRP-injeksjon, er et omstridt tema blant leger og forskere.

Behandlingen er kjent fra skjønnhetsbehandling av kvinner, hvor man skiller ut blodplate-rik plasma og sprøyter kroppens egen blodplasma tilbake igjen i ønskede områder.

Det påstås at effekten kan vare i både måneder og år, avhengig av hvor mange behandlinger man tar. Du må regne med flere tusen kroner for hver behandling. Behandlingen for menn, solgt under navnet The Priapus Shot, er blitt omtalt som penis-forstørrende behandling, men en gjennomgang av forskningen på området viste at dette kan være ren bløff. Doktor Sheldon Marks i Tucson sammenlikner det med jakten på den hellige gral.

Mange trodde kanskje at ordet vakuumpumpe hørte til i innboksens kirkegård. I en ny artikkel i Journal of Sexual Medicine hevder imidlertid en indisk forsker, dr. Kumar, å kunne dokumentere at kombinasjonen PRP og vakuumpumpe kan gi opptil 3,5 cm lengre og 3 cm tykkere penis, etter fem behandlinger, i motsetning til 5 mm ved en enkelbehandling.

Tidsskriftet er anerkjent, men skeptiker Marks tror det dreier seg om at penis hovner opp etter injeksjonene, og at dette i lengden kan gi varige skader som arr og til og med deformert penis.

Forskning på PRP-behandling mot ereksjonssvikt har rapportert om lovende resultater, men også her er forsøkene i et tidlig stadium.