Nytt nummer ute nå!
For pen! - FIFA ønsker færre TV-bilder av attraktive kvinner i framtidige mesterskap.  | © Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix

Vil ikke ha pene damer under fotballsendinger

Publisert: 16.07.2018 kl. 12:55 | Oppdatert: 01.11.2018 kl. 17:32

Forfatter: NTB-AP
FIFA ønsker færre TV-bilder av attraktive kvinner.
Vakre kvinner til stede på VM-kamper blir ofte fanget opp av TV-kameraene. Det ønsker Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mindre av.

FIFAs mangfoldssjef Federico Addiech sier forbundet vil snakke med de nasjonale fotballkringkasterne og FIFAs eget produksjonsteam.

Under VM-kampene dukker attraktive kvinner på tribunene stadig opp på TV-skjermene. Tendensen ble satt lys på i en gjennomgang av FIFAs anti-diskrimineringsprogram i Russland. 

Så langt har sexistiske hendelser vært et større problem enn rasisme i verdensmesterskapet. Deriblant har supportere trakassert kvinnelige reportere.

Også i Norge har det oppstått hendelser. NRK-ekspertkommentator Lise Klaveness er av enkelte blitt hetset for å være kvinne.

Addiech sier FIFAs holdning er «en normal utvikling» og at kringkasterne i Russland har allerede forbedret seg fra Brasil-VM i 2014.

Mangfoldssjefen sier at FIFA allerede har konfrontert kringkastere når situasjoner har oppstått og at fotballforbundet har vært tydelig i tilbakemeldingene.