Nytt nummer ute nå!
Lesbiske får oftere orgasme | © Scanpix/NTB

Lesbiske har sjeldnere sex, men får oftere orgasme

Publisert: 29.03.2018 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 17:08

Forfatter: Tore Aasheim
​​Lesbiske kvinner får oftere orgasme enn sine heterofile søstre selv om de har sex sjeldnere.
2300 kvinner fra hele verden i alderen 18 til 65 år deltok i studien som viser at damer virkelig vet hva damer vil ha.
 
Kvinnene som hadde sex med kvinner hadde i snitt 55 orgasmer hver måned. Kvinnene som oppga at de hadde sex med menn kunne fortelle at de hadde i gjennomsnitt syv orgasmer i måneden.
 
Og siden vi nå snakker om gjennomsnitt, 55 orgasmer i måneden utgjør nesten to orgasmer om dagen for de som har lesbisk sex, mens kvinnene som hadde heterosex må finne seg i knappe to orgasmer i uka. Her snakker vi med andre ord om en brutal forskjell, og det kan synes som om de heterofile mannfolka sliter med å tilfredsstilles sine kvinner.
 
Tallene blir nemlig enda verre når man tar i betraktning hvor ofte kvinnene hadde sex. De heterofile damene hadde sex cirka 16 ganger i måneden, mens lesbene oppga å ha sex cirka ti ganger i måneden; altså mindre sex, men flere orgasmer!

Lesbisk sex mer mangfoldig 
Hva er så grunnen til denne store forskjellen?  Dr Kristen Jozkowski, ved University of Arkansas forteller til den britiske avisen The Sun at en av de virkelig store forskjellene var at sexen mellom kvinnene var særdeles mangfoldig. Det er med andre ord ikke snakk om litt kjapp gnikking på puppene og så rett på penetreringen.
 
Den britiske avisen The Independent kan fortelle at man både ved Chapman University i Indiana og det kjente Kinsey Instituttet har kommet fram til at bare 33 prosent av alle heterofile kvinner opplever at de får orgasme hver gang de har sex. De heterofile mennene derimot, oppgir at 75 prosent av dem, får orgasme hver gang de har samleie.
 
Elskere med forbedringspotensial
86 prosent av de lesbiske kvinnene som ble spurt forteller at de får orgasme hver gang de har sex, mens de bifile kvinnene oppgir at 66 prosent av dem kommer helt i mål ved samleie.

Nå er det jo ikke slik at man på død og liv skal oppnå orgasme for å kunne beskrive et samleie som bra eller vellykket, men dersom man går ut i fra at det var et suksessmoment i denne undersøkelsen så scorer altså lesbene mye bedre enn heterodamene.
 
Er lesbiske og bifile damer flinkere i senga? Er heteromannfolka egentlig ganske dårlige mellom lakenene? Spørsmålet er vel hva man ønsker å oppnå med slike spørsmål. Det er vel mer slik at det kanskje er noen elskere som har et forbedringspotensial?
 
Dersom man leser litt litteratur om temaet så nevnes det mer enn en gang at gutta kan ha en tendens til å være litt ivrige på grøten. Den samme litteraturen nevner også flere ganger at mange kvinner trenger litt lengre «oppvarming». Og så var det der å snakke sammen da.
 
Kanskje er det slik at mange kvinner ikke tar seg bryet med å fortelle hvordan de egentlig vil ha det?
 
Er det slik at kvinner som har sex sammen lettere forteller hverandre hva de liker og ikke liker?
 
Og kanskje er det slik at mange menn burde ta seg bedre tid slik at deres kvinnelige partner er på samme bølgelengde som dem selv under samleie?

Tror at mannen ikke gidder
Psykolog og spesialist i sexologisk rådgivning Rikke Pristed mener at noen kvinner har vanskelig med å fortelle hva de liker.

«Dette kan det være flere grunner til. Én grunn kan være at de ikke selv vet hvordan de best kan stimuleres, rett og slett fordi de ikke har utforsket seg selv og sin seksualitet. Det kan også være at de forventer at deres mannlige partner ikke gidder å stimulere dem eller at de tror at det er noe som er galt med dem selv dersom de ikke oppnår orgasme bare gjennom samleie,» forklarer Pristed.

«Kvinner som har sex med kvinner er ifølge forskning bedre til å utforske, leke og ikke så fokusert på det å prestere som en del heteroseksuelle menn. Og så kan det selvsagt være en fordel å speile seg i den kroppen man har sex med, at man altså har en slags innsidekunnskap,» mener Pristed.

Kvinners tenning blir ikke prioritert
«Det er helt sikkert at de fleste kvinner trenger mer forspill og stimulering av klitoris. Noen kvinner føler at de er for besværlige fordi de trenger lengre tid, mens noen menn mener at penetreringen er det viktigste ved sexakten og derfor også det som stimulerer dem best. Det er mange, både kvinner og menn, som ikke vet at kvinner får reisning på samme måte som menn, men at kvinnene trenger lengre forspill for å oppnå denne reisningen,» forklarer psykologen.

«Den nederlandske sexologen Ellen Laan mener at kvinners tenning ikke blir prioritert særlig mye i heteroseksuelle forhold, fordi et samleie lar seg gjennomføre uansett om kvinnene har reisning eller ikke. Mange heteroseksuelle, både kvinner og menn, tillegger heller ikke nødvendigvis den kvinnelige tenningen den betydningen den fortjener,» forteller Pristed, som også understreker at begge parter har et ansvar i forhold til dette.