Nytt nummer ute nå!

Onaniskole for jenter

Publisert: 15.01.2018 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:57

Livet kan virke urettferdig! Gutter lærer raskt å oppnå sprut og orgasme. Mange jenter sliter med å dekode hemmeligheten.
Mens omtrent alle gutter har hatt orgasme og deilig sprut før de har samleie første gang, er det en god del jenter som er uberørte ‒ i helt bokstavelig forstand! ‒ når de har sin samleie-debut, skriver lege Haakon Aars. Han er samfunnsmedisiner, psykiater og spesialist i klinisk sexologi ‒ og ikke minst mangeårig medlem av Cupido Panel, Cupidos referansepanel av kompetente og kvalifiserte fagfolk.

På Nettdoktor.no gir Aars i samarbeid med Erik Fangel Poulsen, som er spesialist i kvinnesykdommer og fødsler, råd om hvordan unge jenter kan øve på onani.

‒ Av en eller annen grunn er ikke onani like vanlig blant unge jenter som blant guttene, skriver de. Trolig skyldes det at jenters seksualitet utvikles på en annen måte enn guttenes. Derfor er det ikke like vanlig at helt unge jenter bevisst og aktivt velger å onanere.

Bør øve på egen hånd
Aars anbefaler at jenter selv må gjøre en innsats for å oppnå orgasmer. ‒ Hvis du ikke vet hva du liker eller hva som skal til for at du skal få utløsning, kan du øve deg på egen hånd.

Og han motiverer usikre sjeler: For noen er det litt skummelt å røre ved seg selv. Plutselig merke at den seksuelle lysten øker, at stimuleringene gjør veldig godt ‒ det kan virke rart og uvant.

‒ Men du er nødt til å gjøre det, understreker sexologen.

Ingen andre kan gjøre jobben for deg
‒ Kun på denne måten kan du lære hvordan kroppen din reagerer. Ingen andre kan gjøre den jobben for deg. De første erfaringene med onani og orgasme gjør man nok best alene. Ikke fordi det er noe galt eller flaut å onanere mens kjæresten ser på, men fordi det er godt å slippe å «måtte» prestere eller «stå til regnskap» på annen måte.

 
Les også:
Puberteten er en tid som kan være både til gavn og besvær for utvikling av mestringsevne, selvaktelse og god helse.


Et viktig spørsmål:
Hvordan få glede av sex? 

De færreste unge mennesker har noen gang stilt seg spørsmålet.


Viktig å være godt forberedt
Negative opplevelser ved seksuell debut kan føre til seksuelle problemer senere i livet.


Jenter i dag skal være seksuelle
men dydige

Jenter er ekstremt stigmatisert når det kommer til kjønn og seksualitet, og det er jenter som stigmatiserer andre jenter.

Lubrikasjon eller utflod?
I seksualundervisningen lærer man mye om ereksjon, men så godt som ingenting om lubrikasjon.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 3/2016.