Erotikk 2016
Erotikk 2016

Erotikk 2016 - Vinnerne er:

Publisert:
Sist oppdatert:

«Jeg ville skrive en virkelighetstro historie som speiler hvor sammensatte og fargerike vi kan være», forteller den danske kvinnelige skribenten som vant Cupidos erotikk-konkurranse.

Her er vinnerne og juryens uttalelser om de fem premierte tekstene til årets erotikk-konkurranse. Vinnertekstene blir presentert i bladet Cupido 3/2016 som er i salg fra 25. august.

I tillegg til premietekstene kjøper Cupido flere andre gode tekster for publisering i 2016 og 2017. Alle deltakere tilskrives.


FØRSTEPREMIE - Kr 15.000
«Skyggen» av Luna My
 
Om novellen: Ideen til «Skyggen» har jeg hatt lenge. Historien utviklet seg mens jeg skrev på den, med den samme nysgjerrigheten, erotiske impulsen og spontaniteten som driver historiens jeg-forteller til å sette seg selv og sine lyster fri. Jeg har skrevet erotikk i 15 år, så som forfatter ønsket jeg å være nyskapende og å våge det lille ekstra.
Jeg har alltid elsket litteratur for den friheten og makten ordene har til å invitere leseren inn i både tanker og følelser, men også de «forbudte» og «lukkede» rommene – de rommene man kun har adgang til via f.eks. kjønn eller seksualitet. Derfor fascineres jeg av den erotiske sjangeren. Inspirasjonen til novellen har jeg fått fra kunst, kultur og mennesker jeg har møtt i LGBTQ-miljøer. Jeg ville skrive en virkelighetstro historie som speiler hvor sammensatte og fargerike vi kan være, både som kjønn og som seksuelle vesener.
 
Juryens vurdering: Miljøet – parkurinalene som for mange betyr snuskete menn på jakt etter nattens øyeblikkelige tilfredsstillelse – blir scenen der mange grenser sprenges. Kjønnsidentitet og legning blir flytende begreper, og som leser tror du flere ganger du har løst koden, for så på nytt å bli kastet ut i nye vrier og overraskelser. Det er frigjøring, utvikling og mot som står i sentrum for det hele. En velskrevet novelle fra en erfaren erotikkforfatter.
 
 
ANDREPPREMIE - Kr 10.000
«Hole in one» av Alexander, Kolding
 
Om novellen: Novellen er blant annet inspirert av at jeg nylig er blitt kjent med en golfklubb, noe som fikk meg til å innse at jeg aldri har lest noe erotikk med utgangspunkt i golf, og med golfterminologi som omdreiningspunkt. Kvinnen i historien er inspirert av en kvinne jeg møtte på en bassengfest. Mannen er inspirert av en tidligere elsker. Da han sendte meg det første bildet av seg selv, satte det i gang en fantasi om opphavet hans. Det var noe ved ham som både tiltrakk og frastøtte meg. Det ville jeg gjerne bruke i historien, da vi ikke alltid klarer å forklare eller forstå når erotisk seksuell tiltrekning oppstår. Nettopp denne uforklarligheten kan være utrolig pirrende og skape grobunn for super sex. (Min tidligere elsker kan for øvrig ikke kjennes igjen i historien. Ikke engang om man kjente oss begge to.)
 
Juryens vurdering: En historie som på overflaten minner mye om en helt vanlig trekanthistorie, men forfatteren klarer å gjøre den troverdig gjennom humor og tvil, en god oppbygging av historien og et miljø det er lov å drømme seg bort til. Seksualiteten er fri, og den strekker seg fra hetero til homo og tilbake igjen uten at det gjøres noe stort poeng ut av det.
 

TREDJEPREMIE - Kr 5.000
«Herr Johannesen og hybelboeren» av Herr Streng
 
Om novellen: Jeg har alltid likt å uttrykke meg skriftlig. Ofte skriver jeg om reiser, fotografi eller naturopplevelser, men jeg har også en veldig livlig fantasi som krever å få komme til ved tastaturet. Det skal ikke mer til enn at jeg kommer inn i et rom med en spesiell atmosfære, så begynner små historier å ta form i hodet mitt. Noen av disse historiene spinner jeg videre på. Ikke sjelden får de et erotisk tilsnitt, og da gjerne med elementer av dominans og underkastelse. Hvis ikke kan de fort bli kjedelige.
 
Juryens vurdering: En litt annerledes historie om den eldre karen som får sin tilværelse godt og grundig røsket opp i. Forfatteren får på elegant vis frem hvordan hovedpersonen egentlig er gjennom bakgrunnsbeskrivelser og et gjennomført språk som gir både alder og tidskoloritt. Det er også en historie om seksuell oppvåkning, frigjøring og utforskning på tvers av alder og erfaring.
 
 
TREDJEPREMIE - Kr 5.000
«Kveldsåpent» av Dalila
 
Om novellen: Jeg liker å lese erotikk, for eksempel de Sade og Anaïs Nin, og henter ellers inspirasjon fra hverdagen. Jeg ble inspirert til å skrive novellen da jeg var på trening, og så for meg at ting kunne utvikle seg i jentegarderoben. 
 
Juryens vurdering: Nakenhet, svette, dusj og begjær. Sex har mange felles berøringspunkter til trening, og her har forfatteren lagt sin fantasi til treningsstudioets garderobe ved stengetid sent en kveld. Tilflukten inn i badstuas private avskjermede boble byr på titting og stønning, svette og duft, og ikke minst løfter om mye, mye mer.
 

TREDJEPREMIE - Kr 5.000
«Strictly ballroom» av Alexander, Kolding
 
Om novellen: Novelletittelen er fra en eldre australsk film om konkurransedans, og i utgangspunktet skulle novellen også handle om det. Men den utviklet seg i en annen retning da den ene delen av et herrepar jeg kjenner skulle arbeide i Finland. Med det utgangspunktet begynte fantasien og hormonene å rulle lystig, og det ble en historie der omdreiningspunktet er lek med testiklene, og bare dem. Kjønnet, som det så ofte er fokus på i erotiske historier, blir ikke med i leken i det hele tatt. Finnens navn i historien kommer fra en finne jeg møtte for mange år siden, og er samtidig en liten referanse til den svenske forfatteren Mikael Niemi som har skrevet boken «Populærmusikk fra Vittula». Han er født i Pajala, og det fattige området Vittula i Pajala betyr fritt oversatt noe i retning av Fittemyra.
 
Juryens vurdering: Humor kan være erotisk, som det kommer tydelig frem i denne novellen. Den stakkars mannen som blir sendt til et vinterkaldt Finland der han ikke forstår kulturen, og som så får en direkte og intens kulturinnføring i badstuas varme. Historien rommer overraskende lite sex i tradisjonell forstand, selv om kjønnsorganer hele tiden er i sentrum, men det foregår en oppdagelse og oppvåkning som likevel trekker historien godt inn i erotikkens verden.
 
Erotikk 2016 er juryert av Cupidos redaksjon. Premietekstene publiseres i bladet Cupido 3/2016 som er i salg fra 25. august,

Cupido vurderer og kjøper erotiske tekster hele året, ikke bare i forbindelse med de årlige erotikk-konurransene.
 
Praktiske tips til deg som vil skrive erotiske historier til Cupido.


Fra Cupios arkiv: God erotikk?
Cupidos medarbeidere som fra 1984 har lest tusener av erotiske historier, har reflektert mye omkring hva som er erotikkens funksjon og hva som er god og dårlig erotikk.

Relaterte artikler