Nytt nummer ute nå!

Klager over kortere penis

Publisert: 03.08.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:41

Flere menn som er operert for prostatakreft sier forholdet til partneren er blitt dårligere på grunn av en kortere penis, men kortere penis skyldes ikke operasjonen.
Enkelte menn klager på at de synes penis er blitt mindre enn før de fikk behandling mot prostatakreft, skriver forskning.no, som referer til tidsskriftet «Urology». Som beskrevet i Cupido 5/2015 henger en manns psykiske helse tett sammen med utseende og funksjon på penis.

Prostatakreft rammer over 4000 amerikanske menn årlig, så når noen av mennene i den amerikanske studien sier forholdet til partneren er blitt dårligere på grunn av en kortere penis, er det grunn til å tro at også nordmenn opplever det samme.
 
Derimot er det konstantert unormal tretthet, urinlekkasjer, mindre sexlyst og ereksjonsproblemer.

Men kortere penis er ikke registrert som en vanlig bivirkning etter behandling mot prostatakreft. Derimot er det konstantert unormal tretthet, urinlekkasjer, mindre sexlyst og ereksjonsproblemer eller impotens. Likevel var det 25 av 948 prostatakreft-rammede menn i studien som klaget over krympende penis.

I den aktuelle undersøkelsen ble det ikke foretatt målinger, men avisen Boston Globe kan fortelle om studier der reduksjonen har vært på gjennomsnittlig 1 cm. Årsaken er uklar, men forskerne antyder tap av vev etter operasjon.

 

Fra Cupidos arkiv:
Seksualitet og sykdom

Seksualitet kan føre til sykdom. Seksualitet kan forebygge sykdom. Seksualitet kan lindre sykdom.

Fra Cupidos arkiv:
Mannens seksualitet

Hva vet mannen om andre menns seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig kvinnen om den?Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 6/2015.