Nytt nummer ute nå!
Oppfyller drømmer - Det er stor forskjell på hvordan vi ser på henholdvis kvinnelige og mannelige sexkjøpere. | © Roman Samborskyi Shutterstock NTB scanpix

Er kvinnelige horekunder bedre enn mannlige?

Publisert: 22.09.2018 kl. 09:28 | Oppdatert: 01.11.2018 kl. 17:28

Det er en voldsom forskjell på hvordan mannlige og kvinnelige sexturister oppfattes.
Er kvinnelige horekunder bedre eller verre enn mannlige? I Australia publiserte frilansjournalist Nigel Bowen en artikkel om kvinnelige sexturister, noe som resulterte i 364 nettkommentarer. Kommentarene ble kvalitativt analysert, og resultatet viser en voldsom forskjell på hvordan mannlige og kvinnelige sexturister oppfattes.

Kvinnene ble beskrevet som «turister som oppfylte sine drømmer», «mer monogame», «modige i sin jakt på nytelse», «like gode på å utnytte som menn» og «like forstyrrede som menn».

Mannlige sexturister ble derimot beskrevet som «perverse som utnytter de lokale», «glupske», «gamle griser», «sleipe» og «vandrende lommebøker», i tillegg til at de ble beskrevet som dominerende og voldelige.
 
De fleste var enige i at det var en dobbeltmoral i hvordan mannlige og kvinnelige sexturister ble beskrevet

Sexindustrien blir ofte betraktet som utnyttende, og de fleste var enige i at det var en dobbeltmoral i hvordan mannlige og kvinnelige sexturister ble beskrevet. Ytterpunktene sto for øvrig ikke kun mellom kjønnene.

Noen av nettkommentarene mente rase og økonomisk makt spilte en større rolle enn kjønn, og noen klarte til og med det kunststykket å kalle kvinnelig sexturisme for «fair trade».

Det var den australske forskeren Hilary Caldwell som analyserte kommentarene til Bowens artikkel og presenterte dem på WAS-konferansen i Singapore.
 

Artikkelen er basert på «abstracts» fra verdenskonferansen til World Association for Sexual Health som ble arrangert i Singapore i juli 2015. Abstracts fra konferansen er publisert i The Journal of Sexual Medicine.
 

Når kvinner blir sexturister
Det er Vestens kvinner som er det store innen langsiktig sexturisme!