Nytt nummer ute nå!

Ekte menn blir også voldtatt

Publisert: 02.11.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:51

Flere enn 20.000 norske menn er blitt voldtatt. Menn som forteller om seksuelle overgrep er redde for ikke å bli tatt på alvor.
”Det var fest. God stemning, god drikke. To fulle festdeltagere havnet i en seng. Den ene ville ikke ligge med den andre. Sovnet. Våknet. Voldtatt… Men i denne voldtekthistorien var det ingen voldtektsmann. Det var hun som satt overskrevs på ham.”

Dette eksempelet nevnes av Aftenpostens journalist Ingeborg Senneset i en kommentarartikkel om menn som blir voldtatt. Hun minner om at flere enn 20.000 menn i Norge er blitt voldtatt, at menn som forteller om seksuelle overgrep er redde for ikke å bli tatt på alvor, og at det er ”vaklende rettssikkerhet for voldtatte gutter og menn”.

Eksemplet som benyttes er fra en mail journalisten fikk fra en mann på 40 som skrev: ”Hei, jeg er en mann, og jeg er blitt sovevoldtatt.”
 
En amerikansk studie viser at hele 38 prosent av ofre for voldtekt og seksuell vold er menn.

Det vises også til ressurssenteret for vold og voldtekt, Dixie, som rapporterer at fem prosent av norske gutter og menn har vært utsatt for seksualisert vold, og en amerikansk studie viser at hele 38 prosent av ofre for voldtekt og seksuell vold er menn.

”Menn blir ikke voldtatt. Gjerningsmannen i voldtektssaker er alltid menn,” er to utsagn som benyttes av den danske politikeren og spaltisten Rasmus Brygger for å belyse hva som beskriver samfunnets syn på menn og voldtekt, at overgriperen nærmest konsekvent omtales som mann og offeret som kvinne.

 
Les også:
Somnofili og Tornerose-syndromet
Det er godt mulig å fantasere om sovende personer uten å omsette fantasien i handling.
 
 

Fra Cupidos arkiv:
Mannens seksualitet

Hva vet mannen om andre menns seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig kvinnen om den?Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 1/2015.