Cupido i Østerled

Publisert:
Sist oppdatert:

Cupidos redaksjonssekretær, Olav André Manum, drar på slutten av 80-tallet på turne til Polen, Ungarn og Tsjekkoslovakia for å finne fotografer som Cupido kunne ha glede av.

Hans innsats i det erotiske fotografiets tjeneste starter en prosess der fotografer han kom i kontakt med tipset andre fotografer som også sendte bilder til Cupido.

Øst-europeiske fotografer som bidro med bilder, gjorde det ikke uten risiko for represalier fra kommunistiske regimer som var svært restriktive i sine holdninger til seksuelle ytringer.

Cupido opplevde at bilder ble smuglet til Norge ved hjelp av venner og venners bekjente på reisefot, og at fotografer valgte å publisere sine bilder anonymt.

Samarbeidet mellom Cupido og det øst-europeiske fotografnettverket var fruktbart for begge parter. Cupido fikk mange gode bilder, og fotografene fikk ikke bare gehør for sin erotiske kreativitet, men også oppgjør i vestlig valuta.

Karel Pobrislo og Daniel Černý representerer den post-kommunistiske generasjonen i det øst-europeiske fotografnettverket. Her er de representert med Daniels gravide kvinner i sommerlig passiar.

Relaterte artikler