PDA 4097_w
PDA 4097_w | © Paul Dahlquist
PDA 4097
PDA 4097 | © Paul Dahlquist

Homo-erotikk for heteroer

Publisert:
Sist oppdatert:

Helt fra det erotiske fotografiets barndom på begynnelsen av 1900-tallet har det vært en kjent sak at menn tenner på bilder av kvinner som har sex med kvinner.

Først da Cupido spør sine kvinnelige lesere om deres krav til erotiske bilder av menn, får vi den første kjente dokumentasjonen av at kvinner tenner på bilder av menn som har sex med menn.

Den vesentligste forskjellen vi kan spore i menn og kvinners forhold til homoerotiske skildringer av menn, er at kvinnene stiller klarere krav til troverdigheten i lidenskapen, hengivenheten og kåtheten som bildene formidler. Cupidos opplevelse av at kvinner tenner på homsesex er blitt vesentlig forsterket de siste ti årene.

Hjelp mot homofobi
”Vi er ikke sikre på om det kan være en sammenheng, men vi tror faktisk at kvinners aksept av homse-erotikk har smittet over på presumptivt heteroseksuelle menn”, sier Cupidos Terje Gammelsrud.

”Vi har de siste årene registrert at menn har fått et langt mer avslappet og positivt syn på seksuelle vibrasjoner som kan oppstå menn i mellom. Det ville jo være gledelig om sexpositive kvinner har hjulpet menn til å bli mindre homofobiske.”

Relaterte artikler