Nytt nummer ute nå!
Utsnitt av «Den vakre Narkissos», litografi av Honore Daumier som illustrasjon til et dikt av Narcisse de Salvandy (1795-1856). | © Leemage/Corbis/All Over Press

Grenseløst sjarmerende og seksuelt utnyttbare

Publisert: 26.03.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:31

Hvordan du kan vite om en person er narsissist? Bare spør ham!
Det er ikke alltid så lett å diagnostisere personforstyrrelser. Men med narsissisme er det ganske lett, for narsissistene kjenner seg selv godt, vet hvem de er og skjønner ikke at de kan være et problem for andre, hevder Jeffrey Kluger som har skrevet en artikkel om emnet på time.com.

”Narsissistene er vekselvis selvbeundrende, selvhevdende, aggressive, grådige, intense, forfengelige, utro, uærlige, grenseløst sjarmerende og seksuelt utnyttbare, og de utgjør mellom én og to prosent av befolkningen – men dette gjelder bare narsissister sprunget ut i full blomst, narsissister med stor N, de som faller inn under diagnosen narsissistisk personlighetsforstyrrelse,” hevder Kluger, som legger til at det finnes massevis av andre med ikke så alvorlige forstyrrelser som likevel kan gjøre livet surt for sine omgivelse.

”Og oddsene er meget, meget gode for at du møter i det minste noen av dem i løpet av livet ditt.”


 
© Leemage/Corbis/
All Over Press


 
Fra Cupidos arkiv:
Mannens seksualitet
Hva vet mannen om andre menns seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig kvinnen om den?Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 6/2014.