James Bond
James Bond

Gammel rund­brenner med klamydia?

Publisert:
Sist oppdatert:

Hvis James Bond besøkte min klinikk, ville jeg rådet ham til å bli testet for seksuelt overførbare sykdommer, sier engelsk lege til BBC.

I forbindelse med at verdens mest berømte skjørtejeger og actionhelt, James Bond, har vært 50 år på lerretet, har engelske BBC gjennomført et aldri så lite tankeeksperiment. Hva hvis Bond var en «virkelig» mann? Alt i alt har skjørtejegeren gjennom tidene hatt sex med 46 kvinner, og i tillegg finner vi 52 kvinner på hans merittliste, som Bond kysset med i løpet av de første tjue filmene.

Uansett ligger han ifølge gjennomsnittet langt over normalen hva gjelder kontakt med det motsatte kjønn om man sammenligner Bond med den «vanlige mannen i gata». Britiske menn har i snitt hatt 9,3 seksualpartnere i løpet av livet.

– Sannsynligheten for at James Bond har klamydia, er svært høy, sier dr. Sarah Jarvis ​​til BBC.

– Hvis han besøkte min klinikk, ville jeg definitivt rådet ham til å bli testet for seksuelt overførbare sykdommer, legger hun til.

James Bond er og blir den samme, også hva gjelder kvinnerollens utvikling gjennom årenes løp. Han har ikke latt seg påvirke nevneverdig av likestilling og kvinneopprør, og det er lite som tyder på at vi vil se en James Bond som gir seg i kast med «mykere aktiviteter» som barnepass eller matlaging med det aller første.

– I hovedsak er han akkurat den samme i dag som da Ian Fleming begynte å skrive om ham. James Bond er kjønnsdiskriminerende og kvinnefiendtlig, sier Christoph Lindner, professor i media og kultur ved Universitetet i Amsterdam, til BBC.

Relaterte artikler