Sexkjøpsloven kan bli opphevet

Publisert:
Sist oppdatert:

Dersom Høyre, Venstre og Frp får flertall ved stortingsvalget i 2013 kan det bety slutten for den svært omdiskuterte sexkjøpsloven, skriver VG.

Venstre og Frp har fra før signalisert at de ønsker å fjerne loven, og Høyre gjør det nå klart at de går inn for å fjerne forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester.
 
«Loven har ikke hatt den virkningen tilhengerne sa den skulle ha. Vårt utgangspunkt har hele tiden vært hva som er best for kvinnene og guttene som prostituerer seg. Vi var redde for at et forbud ville gjøre de prostituerte mer avhengige av bakmenn og mer utsatt for vold. Det har dessverre slått til,» uttaler Høyres nestleder og leder av programkomiteen Bent Høie til VG.
 
Etter all sannsynlighet kommer Høyre på sitt landsmøte i mai til å vedta et partiprogram som går inn for en fjerning av loven.
 
Nestleder Per Arne Olsen i Frp sier til avisen: «Det er mye som tyder på at situasjonen for jentene og kvinnene er blitt verre som følge av loven, og da må politikere være voksne nok til å innrømme at loven har virket mot sin hensikt.»
 
Venstre-leder Trine Skei Grande uttaler at «det logiske er å be om en bred evaluering først, men vi har alltid vært motstandere av loven.»
 
Den såkalte sexkjøpsloven, som kriminaliserer sexkjøp i Norge og sexkjøp gjort av norske statsborgere i utlandet, ble innført i 2009. Den gjør det kriminelt å kjøpe, men ikke å selge seksuelle tjenester. Differensieringen mellom kjøp og salg ble gjort fordi man ikke ønsket å stigmatisere de prostituerte ytterligere.
 
På det nåværende tidspunkt er det er ingenting som tyder på at Ap, Sp og SV ønsker å fjerne eller endre loven.

Relaterte artikler