0003hqon_w
0003hqon_w | © Bulls

På tide med en sex-pause?

Publisert:
Sist oppdatert:

Hvis du kjenner et slags press for å ha sex hele tiden, bør du sette deg ned og tenke gjennom hva dette egentlig handler om.

Enten man er singel, eller om man er i et forhold der gnisten kanskje uteblir mellom partene en stund, kan et fraværende sexliv bidra til både frustrasjon og savn. Men det å ha perioder der man avstår fra sex behøver ikke bare være negativt.

– Det er med sex som med andre ting i livet: man trenger å sette grenser for seg selv. Dersom man hele tiden føler at man må ha nye partnere, kan dette være destruktivt for noen og føre til misnøye, depresjon eller angst. Sex skal jo være positivt, men man kan føle seg nedstemt eller tom dersom man hele tiden «er på jakt» etter en ny person å ha sex med, sier Anders Røyneberg, psykiatrisk sykepleier ved Sex og samfunn – senter for ung seksualitet.

I et parforhold kan det også være bra å ha perioder med sexpause, mener Røyneberg.

– Hvis du kjenner et slags press for å ha sex hele tiden, bør du sette deg ned og tenke gjennom hva dette egentlig handler om. Alle mennesker har ulike behov når det kommer til sex, og hva som er mye og lite vil være forskjellig fra person til person, sier han til nettstedet kvinneguiden.no.

 

Les også:
Aksepter aseksualitet
Psykolog og spesialist i klinisk sexologi Sissel Schaller stiller seg kritisk til å gjøre aseksualitet - et liv uten sex - til en seksuell legning. Det viktigste for de aseksuelle er aksept, mener hun.

Et godt liv uten sexlyst?
Er det mulig å leve uten seksuell lyst og seksuelle fantasier? Er aseksualitet et frivillig valg eller en seksuell legning?

Kjærlighetsliv uten sex
Kvinner og menn som mangler sexlyst, mangler ikke lyst på kjæreste.



Fra Cupidos arkiv: Samliv og seksualitet
Kunnskap kommer godt med når du investerer i et samliv som skal fungere godt og sikre deg et godt liv.

Relaterte artikler