000b5dmb
000b5dmb | © Bulls

Opphisset på juleshopping

Publisert:
Sist oppdatert:

Et engelsk varehus målte hjertefrekvensen på ett tusen kunder på juleshopping. Gjett hvilken type varer som satte ekstra fart på pulsen hos de mannlige kundene!

Julehandel kan være en både stressende og slitsom affære, og en del menn gruer seg kanskje litt mer enn det kvinner gjør, for å entre landets mange shoppingsentre nå i julestria.

Men det å jakte på en gave til sin kjære kan også være opphissende på en langt mer positiv måte. Det viser en undersøkelse gjennomført av det engelske varehuset Debenhams.

Varehuset utførte et eksperiment der de målte hjertefrekvensen på ett tusen av sine kunder som trålet gjennom butikkene på kjøpesenteret.

Det viste seg at særlig én type varer satte ekstra fart på pulsen hos de mannlige kundene.

Mens de gikk rundt i varemagasinets undertøysavdeling for kvinner steg nemlig hvilepulsen i snitt fra 72 slag i minuttet til 118. I følge avisen Daily Mail er dette en større økning enn det som er snittet når hjemmelaget scorer i fotball.

I tillegg til undertøy ga også shopping av hifi-utstyr og sportsartikler økt hjertefrekvens for menn, mens det for damene var det designerkjoler, sko og vesker som gjorde størst utslag.

– Det kan jo hende at menns puls stiger når de handler undertøy fordi de kanskje synes det er litt flaut, eller at de føler seg sjenerte.

Det må vi i så fall utføre flere tester for å finne ut av, men det ser absolutt ut til at menn i hvert fall synes det er veldig spennende å kjøpe undertøy til sin utkårede, sier Ed Watson hos Debenhams til avisen Daily Mail.

Relaterte artikler