© Roman Samborskyi / Shutterstock / NTB scanpix

Har du seksuell intelligens?

Publisert:
Sist oppdatert:

Kan du sette ord på din seksualitet, utforske og leve den ut? Vel, da er du antakelig seksuell intelligens.

Seksuell intelligens innebærer at man kjenner sin kropp og sine lyster, og er i stand til å elske seg selv og sitt eget speilbilde, skal vi tro den danske sexologen Tanja Rahm.

– Seksuell intelligens forutsetter at man kan gi seg hundre prosent hen til sin seksualitet, og at man er i stand til å få orgasme. Det betyr også at man kjenner sin egen grense, respekterer den, samtidig som man viser forståelse og respekt for dem man lever ut sin seksualitet sammen med, sier Rahm til det danske magasinet Femina.
 

En seksuelt intelligent kvinne er som regel flink til å snakke om sex, både med partneren og sine venninner.


Heldigvis er seksuell intelligens noe man ifølge sexologen alltid kan jobbe med å utvikle. – En seksuelt intelligent kvinne er som regel flink til å snakke om sex, både med partneren og sine venninner. Hun er nysgjerrig, og liker å eksperimentere. Hun kjenner også viktigheten av at seksuelt begjær kan være med på å bringe sexen til nye høyder, og hun tør å bruke kroppen og alle sine saner

– Både for kvinner og menn gjelder det at man styrker sin seksuelle intelligens ved å øve seg på å lære sin kropp å kjenne, og å bli oppmerksom på kroppens signaler når man merker lysten. Det handler også om å finne sine erogene soner, og om å bli kjent med hvordan man kan variere måten å oppnå orgasme på, sier Rahm.

 

Les også:
Erotisk kapital -
kontroversiell ressurs

Vår erotiske kapital er viktigere for oss enn vi tror. Vi burde ikke bruke så mye energi på å benekte at den finnes.

Fra Cupidos arkiv:
Partnervalg, flørt og dating

Ofte går det riktig bra, men like ofte kunne du vel ha gjort en bedre jobb. Er det tilfeldigheter som rår?

Relaterte artikler