Nytt nummer ute nå!
Kjærlighedsvego Sokndal 2012

Kjærlighedsvego i Sokndal feirer tiårsjubileum

Publisert: 21.09.2012 kl. 16:26 | Oppdatert: 28.09.2012 kl. 21:24

"Kjærlighedsvego" i Sokndal startet med at bygdas hjørnesteinsbedrift, Titania, slet tungt og måtte permittere.
Det var en oppgitt og mismodig stemning i idylliske Sokndal, Rogalands sørligste kommune, for ti år siden.

En av bygdas menn, Olav Lundø, ville gjøre noe med dette. Han tok initiativ til et folkemøte hvor formålet var å skape tro og optimisme i bygda. Dette resulterte i ulike aktiviteter som tilsammen ble "Kjærlighedsvego".

"Kjærlighedsvego - gje kjærlighed heile åre" står det på plakaten til arrangementet som starter med kjærlighetsgudstjeneste søndag 23. september 2012. Søndagsprogrammet avsluttes med cittaslowmesterskap i konebæring utenfor kirken.
 
Uka, som avsluttes med "Frans av Assisis minnedag" og lovsang i Sokndal kirke torsdag 4, oktober, har mange innslag med preg av nestekjærlighet og positiv oppmerksomhet rettet mot andre. Blant annet en egen berøringsdag 25. september, og rosenes dag torsdag 27. september hvor man gir roser til dem man er glad i.

Se det varierte og inspirerende programmet for Kjærlighedsvego!
 
Bygdesexolog på kommunehuset
Etter at bygda fikk egen sexolog på kommunehuset, fikk uka innslag med noe mer vovet tematikk.

I 1911 var Esben Esther Pirelli Benestad invitert for å snakke om kjærlighet til mangfoldet; uavhengig av kjønn og orientering. I 2012 kommer sexolog og pedagog Stine Kühle-Hansen til Sokndal for å inspirere bygdefolket til å berøre hverandre mer. Foredraget skal være på bedehuset.

Mottoet for for Kjærlighedsvego, "Kjærlighetsvego i Sokndal - gje kjærlighet heila åre", uttrykker et ønske om at kjærlighet hele året er noe de fleste av oss kan slutte oss til?

Mange er engasjert i Kjærlighedsvego i Sokndal, blant annet barnehagene som lager hjerter, SFO som lager hjerter og henger disse opp i trærne ved parken, og skoleelevene som baker kaker og dikter kjærlighetsdikt.

Det henger hjerter i butikkene og i vinduene i kommunens rådhus. På Rød Dag mandag 24. september, hvor det er samlivskurs krydret med sensualitet og kjærlighetsspråk, er det også lagt en rød løper inn til rådhuset.

Kommunnen har også en hånd-i-hånd-sone hvor man er pålagt å holde hverandre i hendene.