Nytt nummer ute nå!
Direktør for Norsk Lyd- og blindeskriftbibliotek, Øyvind Engh, mottar Cupido Kulturpris 2012. | © Stella Pictures

Cupido Kulturpris 2012 til Blindeskriftbiblioteket

Publisert: 09.09.2012 kl. 11:36 | Oppdatert: 01.11.2018 kl. 17:11

- Vinneren representerer noe så sjeldent som en statlig institusjon som distribuerer erotikk, sier juryen i sin begrunnelse for tildelingen av Cupido Kulturpris.
Cupido Kulturpris ble delt ut på festkvelden til Cupido Festival på Hotel Royal Christiania lørdag 8. september.

Prisen gikk til Norsk lyd- blindeskriftbibliotek med følgende jurybegrunnelse:

Vinneren representerer noe så sjeldent som en statlig institusjon som distribuerer erotikk –  nærmere bestemt ved at de med sin utgivelse av lydbøker ser det som en selvfølge at blinde og svaksynte får del i erotisk litteratur.
 
Slik går vinneren i bresjen for at også statlige institusjoner tar ansvar for sine målgruppers seksuelle behov og seksuelle rettigheter.
 
Måtte flere institusjoner vise det samme mot og ta det samme ansvar!"

Cupido Kulturpris gis til en person eller organisasjon som gjennom sitt kulturelle arbeid og uttrykk har brakt det sexpositive frem i lyset. Prisen skal gis til noen som har gitt oss en sexpositiv og grensesprengende opplevelse innen film, teater, litteratur, billedkunst, foto, dans, musikk eller et annet kulturelt uttrykk.
Årets nominerte er blitt foreslått av Cupidos egne lesere og medlemmer i Cupido Club, medlemmer i Cupido Panel, Cupidos redaksjon og tilknyttede medarbeidere, medlemmer av Norsk forening for klinisk sexologi, samt tidligere prisvinnere.

Dette er andre gang Cupido deler ut sin kulturpris. Den første, som ble delt ut i 2011, gikk til dragartist Geir Lillejord som var konferansier under prisutdelingen i 2012.