Nytt nummer ute nå!
0004w7ie | © Bulls

Dårlig mat - dårlig sæd

Publisert: 23.04.2016 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:45

En undersøkelse gjennomført ved Harvard University i USA viser at menn som spiser mye pizza og hamburgere får nedsatt sædkvalitet.
Selv om undersøkelsen, som er publisert i «Fertility and Sterility», var begrenset til bare 33 menn var resultatet entydig. Funnet var så oppsiktsvekkende at det nå er satt i gang en større undersøkelse på området.
 
Større konsentrasjon av transfettsyrer
Årsaken til den nedsatte sædkvaliteten er at denne typen mat inneholder en større konsentrasjon av transfettsyrer. Sæd som inneholder et høyere nivå med denne type fett inneholder også langt færre sædceller.
 
Også høyere risiko for hjerte- og karsykdommer
I tillegg til dårligere kvalitet på sæden fører denne fettypen også til høyere risiko for hjerte- og karsykdommer. Man mistenker også at for mye av transfettsyrer øker risikoen for flere typer kreft.

 
Les også:
Røyk og alkohol
skader ikke sædkvaliteten

Menn får ofte råd om å kutte ut alkohol og røyk for å bedre sædkvaliteten, men igjen viser det seg at dette rådet ikke har noe for seg.
 
Fra Cupidos arkiv:
Livssyklus / Fertilitet
Det finnes ingen universalnøkkel til svangerskapet. Barnløshet kan ha mange årsaker. Nøl ikke med en helsesjekk!Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 6/2011.