Cupido har spurt Elisabeth Andreassen (bildet) og seksten andre kjente nordmenn om deres forhold til flørting. | © Stella

17 kjendisers sommerflørt

Publisert:
Sist oppdatert:

Cupido har snakket om flørting med kjente nordmenn. – Jeg har aldri vært flink, sier Kristian Valen. – Jeg fikk en mail der det stod: "Gjør deg klar", sier  Elisabeth Andreassen. – Feministene har gjort Norge vulgært, sier Hanne Nabitu Herland.

Endelig! Flørtesesongen er i full gang. For noen er flørting det samme som jakten på sex, for andre er flørt deilig og pirrende spenning i hverdagen, og for noen er svermeriet en jakt på et fastere forhold.

Cupido har spurt litt rundt, og skal vi tro vårt mangfoldig sammensatte panel, kan vi nordmenn bli mye flinkere til å flørte.

De fleste mener også at blikk og selvtillit er det viktigste for at en
person skal være sexy og tiltrekkende.

Rett opp ryggen, slapp av i skuldrene og se folk rett i øynene – nyt sommeren med masse deilig flørt!


Elisabeth Andreassen
artist

Jeg fikk en mail der det sto: «Gjør deg klar!»
– Nå tenker jeg først og fremst på ekteskapelig  flørting, for det er ofte en type flørting man glemmer bort. Så jeg får snakke for de som har en partner, for de som har mulighet til å flørte med noe nytt får det ofte til. Det er de hjemme i stua som må bli litt mer oppfinnsomme, strekke seg litt lenger og planlegge mer.
 
– Mailer med beskjeder kan være pirrende. Jeg fikk en gang en mail der det sto: «Gjør deg klar!» Det var veldig pirrende, for det satt i gang tankene. Det som er sexy for meg er nok tankene og blikket. Ikke utseende og klær, men hva du viser i øynene. Når du skjønner med en gang hva som er på gang.


Kristian Valen
komiker og artist

Jeg har aldri vært flink
– Jeg har aldri vært noe flink på  flørting, og har aldri vært på en date, så jeg er vel verdens dårligste på dette. Date er som et langt jobbintervju der begge parter fremstiller seg som noe annet enn det de egentlig er, og kun viser sine beste sider.

 – Jeg er mer rett på. Treffer jeg ei som jeg føler det er kjemi med er det lettere å få meg til å si ja på spørsmålet «Vil du være med på fylla i Køben i morgen» kontra «Vil du være med å spise middag i morgen.» Det som gjør en personen sexy er blikket. Blikk overgår kropp, klær og dårlige løfter om verdens beste sex. Ingenting er så vakkert, vilt og sexy som øyne!


Elsa Almås
psykolog og sexolog, professor i sexologi

Det betyr bedre seksualpolitikk og bedre undervisning
– For at folk skal bli flinkere til å flørte må vi ha et mer åpent forhold til seksualitet og til egne følelser. Det betyr en bedre seksualpolitikk, bedre undervisning om seksualitet og bedre seksuell oppdragelse. Det gjelder i grunn hele samfunnet, hvordan sex fremstilles i media og litteratur, det gjelder i skolen og i familien. Det har med alle systemene som forteller oss at seksualitet er skam, noe umoralsk. Hvis du sier «pule» til et barn vet de kanskje ikke hva det betyr, men de forstår at det er et mektig ord. Vi må avdramatisere seksualiteten.

– Det er nok først og fremst trygghet som gjør et menneske sexy for meg. At man er trygg i livet, i sin egen kropp og i sin rolle. Rett og slett at man er trygg på seg selv i all kommunikasjon.


Dag Vågsås
skuespiller, koreograf og regissør

Klær gjør seg best på gulvet
– Jeg har aldri drevet med  flørting og slikt, så det er helt ukjent for meg. Flørting for meg er bortkastet tid. For meg kan man bare gå rett frem og si: Skal vi gå hjem og legge oss? Jeg vet ikke hva nordmenn gjør eller hva de burde gjøre når det gjelder flørting.

– For meg er store pupper det som gjør en person sexy. Jeg er veldig puppegæern. Sexy ellers er at de vil ha sex. Jeg har aldri forstått dette med at man skal kle seg sexy. Det kommer kataloger med stay-ups og slike ting. Klær bruker man fordi det er kaldt ute, men det er det å være naken som er sexy. Klær gjør seg best på gulvet. Når de spør: Er jeg sexy i denne kjolen, tenker jeg: Få den av deg!
 

Hanne Nabitu Herland
religionshistoriker, forfatter og samfunnsdebattant

Feministene har gjort Norge vulgært
– Det var feminismen som absolutt ville fjerne fokus på kjønnsforskjellene, og dermed skulle man ikke lenger åpne døren for en kvinne eller påpeke at hun var vakker. Dermed forsvant  flørtingen og antydningens kunst der mannen dyrker kvinnens skjønnhet på en positiv måte. Og motsatt: Der kvinner gjør seg deilige for å forføre ham.

– Norge har på grunn av feministenes forenklede tankegang blitt et vulgært land der det stort sett handler om å gå rett på siste akt, nemlig det å teknisk sett ligge med hverandre. Noe man gjerne får spørsmål om tre minutter før utestedet stenger, av en fyr med dårlig øl-ånde: Blir’u med meg hjem?


Håkon Aars
sexolog, lege og psykiater

Vi kan lære litt av middelhavskulturen
– Jeg mener vi kan bli flinkere til å førte ved å åpne mer opp og være mer mottagelige for signaler fra andre mennesker. Vi kan bli flinkere til å flørte litt i alle sammenhenger, ikke bare når vi er på jakt etter en partner. Nordmenn er ganske lukket i seg selv, så vi kan lære litt av middelhavskulturen, hvor de er mer åpne og flørter mer i sin kommunikasjon.

– Jeg synes det er sexy når et menneske har direkte øyekontakt. De som viser frem seg selv og sin personlighet, og vet å spille på sine kvaliteter.


Didrik Solli Tangen
artist

Kjemi og utstråling er sexy
Selv er jeg ikke særlig flink til å flørte. Jeg kan i alle fall ikke bestemme meg for å gå ut en kveld for å flørte, det må liksom komme naturlig. For meg er det kjemien og den rette utstrålingen som gjør en dame tiltrekkende. Øyekontakt og et bra utseende er selvsagt også bra. Mange er opptatt av pupper, men jeg synes det er mest spennende med en snerten rumpe.


Stine Kühle-Hansen
seksualpedagog og leder for Amoroteket

Stolthet og selvsikkhet
– Flørting handler om lette kjærlighetserklæringer. Og slik kan hormonet oksytocin komme i fri flyt. Da blir man mindre kritisk til hverandre. I Norge er det større aksept for å klage på og kritisere alt og alle.
 
– Jeg synes det er sexy når han, hin eller hun viser stolthet og selvsikkerhet over egen personlighet og hva vedkommende gjør. Når man i tillegg oser av glede, utstråler man energi og blir tiltrekkende som sola selv. Sexy blir vi når vi uhøytidelig kan le av egne feil og svakheter. Flørting er en lett kjærlig varme blandet med en stor dose uhøytidelighet.


Arne Scheie
sportskommentator

Personlighet er sexy
– Hvordan man skal bli god til å flørte er veldig individuelt. Det er opp til hvert eneste menneske å finne ut hvordan de best kan flørte. – For meg er det personlighet som gjør et menneske sexy. 


Jenny Jensen
artist

Mannen min hadde en snerten rumpe
– Vi burde gi flere komplimenter, det er ingenting som tenner en mer enn komplimenter. Men det er ikke nødvendigvis slik at desto flere komplimenter desto bedre. Iblant kan man bli tiltrukket av noen som ikke er pen, bare fordi den personen har noe ved seg, og det kan være veldig sexy å være «styggpen».
 
– Men jeg må også si at da jeg traff mannen min for 25 år siden, så likte jeg godt at han hadde en veldig snerten rumpe.


Thore Langfeldt
sexolog og psykolog

Nordmenn kan ikke bli bedre
– Jeg tror rett og slett ikke det er mulig for nordmenn å bli bedre til å flørte. Jeg tror måten vi flørter på ligger i kulturen, og kulturen er for rigid til at dette kan endres.
 
– Det som gjør et menneske sexy er en form for utstråling som ikke alltid er like lett å definere. Jeg ser ikke så mye på det ytre, men mer på utstrålingen.


Walter Heidkampf
Mr. Gay Norway 2009 og prosjektleder i Helseutvalget for homofile og lesbiske

Vi burde drikke mindre
– Vi burde drikke mindre alkohol for å bli flinkere til å fl ørte. Ett eller to glass øl er bra, for da tør man ta kontakt. Men så drar man gjerne på med mange flere glass, og da er man ikke like sjarmerende. Da blir man lett full og usexy.


Geir Morstad
skuespiller

De beste til å flørte er de som tåler et nei
– Jeg tror  flørting har å gjøre med interesse for å bli kjent med andre folk. Kanskje nordmenn er litt redde for å flørte, fordi de er redde for å bli misforstått. De som blir de beste til å flørte er de som tåler et nei. De som tenker at det ikke er så farlig.


Adam Schjønberg
artist

Skal være litt skummelt og spennende
– Flørting er veldig skummelt, man risikerer jo å bli avvist. Men flørting skal være litt skummelt og spennende. Jeg synes aldri at det var det å bli avvist som var skummelt, men måten man ble avvist på. Dersom personen himlet med øynene eller svarte ufint synes jeg det var det verste.


Heidi Nordby Lunde
programleder og kjent som bloggeren VamPus

Ta kontakt før du blir full
– Problemet til de fleste er at de drikker før de tør å sjekke, og da er man ikke alltid på sitt mest sjarmerende. Så de bør lære seg å ta kontakt før de blir fulle. I tillegg bør de være oppmerksomme på personen de snakker med, i større grad enn de er opptatt av å snakke om seg selv. Det kan være skikkelig usjarmerende med fulle menn som kommer med en monolog om hvor fortreffelige de er.


Einar Gelius
prest og forfatter

Den direkte og litt frekke kommunikasjonen
– Jeg mener vi godt kan være mer direkte og åpne når vi flørter. Ved å stille de gode og konkrete spørsmålene, ved mer intens blikkontakt og å gi mer oppmerksomhet til andre. Jeg synes blikket, øynene og utstrålingen, den direkte og litt frekke kommunikasjonen er det som gjør andre sexy. 


Simon Andersen
skuespiller

Best å bli flørtet med
– Den beste måten å flørte på er å gi komplimenter og få den andre til å føle seg sett. Dessverre er det sånn at altfor mange føler at de må drikke før de tør å flørte med noen. Jeg synes det er best å bli flørtet med, og selv er jeg vel sånn midt på treet når det gjelder å flørte.
 
– Det kommer selvsagt an på hva man er ute etter, men jeg tror det beste er å være rett på sak og tydelig på hva man søker. Det er en fin balansegang. Man skal også passe på at man ikke virker for desperat eller skremmende om man er for pågående. Jeg synes selvtillit er sexy. Det er klart man også ser på utseende, men dersom noen spiller for mye «hard to get» så blir det heller usexy enn sexy.

Relaterte artikler