RTA 12663_low
RTA 12663_low | © Robert Tarrerias

Viril i graven

Skrevet av: Robert Tarrerias

Publisert:
Sist oppdatert:

Den fantastiske historien om journalisten Victor Noir, som døde i 1870 – og stadig er like viril.

Se flere bilder på Atlas Obscura!


Begravelsen av Victor Noir, 22 år gammel og journalist i avisen La Marseillaise, på Neilly kirkegård 12. januar 1870 ble fulgt av et enormt opptog. Begravelsen ga anledning til et fiendtlig og voldelig opprør mot Napoleon III.
 
Victor Noir dukket to dager tidligere opp hos prins Pierre de Bonaparte (fetter til Napoleon III) for å be om oppreisning for en fornærmelse og utfordre ham til duell. Victor Noir anså seg selv for å være brakt i vanære i en artikkel skrevet av prinsen.
 
Prins Pierre de Bonaparte drepte den unge mannen med ett enkelt skudd. Han ble frikjent ved domstolen 21. mars 1870. Denne hendelsen skapte på grunn av omstendighetene rundt denne berømtheten stor oppstand.
 
Kort etter stiftelsen av den tredje franske republikk ble Victor Noirs lik flyttet til Père Lachaise kirkegård. Skulptøren Aimé Jules Dalou sto bak bronsefiguren av ham, som i dag pryder gravstedet. Figuren viser Victor Noir som han så ut da han ble skutt. Hatten hans er blåst vekk, tøyet hans er krøllete og buksene er åpne. Hans virilitet er antydet på en svært flatterende måte.
 
Det hevdes at kvinner gjemmer seg på kirkegården, for om natten å gni sine hender og rumper mot nettopp denne virile kroppsdelen. Det kan forklare hvorfor akkurat denne delen av statuen skinner mer enn resten av den.
 
Gravstedet er svært godt besøkt og ofte overdynget med blomster.
 

Victor Noir (1848-1870)
Gravsted:
Divisjon 92
Père Lachaise kirkegård
20. Arrondissement, Paris
Metro: Gambetta eller Pére Lachaise
 

Relaterte artikler