Nytt nummer ute nå!

Forbannelse eller blodig moro?

Publisert: 10.07.2017 kl. 00:00 | Oppdatert: 10.07.2017 kl. 10:43

Sex og menstruasjon – er det virkelig så tabubelagt som vi kan få inntrykk av gjennom Hollywoods øyne? Nei, sier Chelsea G Summers i The Guardian.
Hun er på grensen til sjokkert over at «50 shades of Grey»-filmen ikke hadde med den berømte tampongscenen, og krever å bli trodd når hun sier at mange kvinner elsker menstruasjonssex. Selv står hun stolt frem som fan av sex under menstruasjon. «Det er en naturlig ting i kvinnekroppen, så hvorfor skal den ikke være en naturlig del av sexlivet,» spør hun og forteller at menn som ikke har taklet mens-sex kjapt blir sendt ut av livet hennes.

Så hvorfor har Hollywood panikk? Søker du på Google etter «50 shades tampon sex» får du 20.000 treff, men Hollywood klarer ikke å blande blod og sex på denne måten.

«Der foretrekker de blod i skrekkfilmer, men ikke i forbindelse med sex. Selvfølgelig bortsett fra de gangene skrekkfilmen ender opp i sex – som regel med en blodig død kvinne til slutt,» skriver hun ironisk. «Kvinner skal slippe å føle skam fordi de har menstruasjon. Det er ikke en ‘forbannelse’ eller ‘tante rød på besøk’. Mensen er en rutine i kvinner liv, og mens-sex er en glede, ikke en skrekk. Dessuten holder det ikke å snakke om det. Det bør avbildes,» avslutter hun.

 
Les også:
Sex og menstruasjon
«Kos dere med deilig elskov selv om hun har menstruasjon, og med så lite eller mye søl dere ønsker. Det kan bli ekstra lidenskapelig.»


Menstruasjon på fast dato uten smerter
Hyppig sex fremmer regelmessig menstruasjonssyklus og reduserer menskramper.Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 3/2015.