Typisk KVINNELIG armhule. | © Image Source/Corbis/NTB scanpix

Ekstrapoeng for hårete armhuler

Publisert:
Sist oppdatert:

Hvem skulle tro at litt ekstra hår under armene kunne gi bedre universitetseksamen?

Ved universitetet i Arizona har Breanne Fahs, som underviser i kvinner og kjønnsstudier, begynt å gi ekstra studiepoeng til studenter som trosser de tildelte kjønnsrollene angående kroppshår. Det vil si at kvinner som lar kroppshåret gro og menn som barberer det bort får en akademisk fordel!


Resultatene kom umiddelbart, og de var oppsiktsvekkende: En kvinnelig student fortalte til studentavisen at hennes nye hårete tilværelse var en «livsendrende opplevelse». Venner vendte seg bort i avsky, mens hun følte seg mektigere av å ha utfordret de korrekte og forventede barberingsrutinene.


 
Typisk MANNLIG armhule.
© Virgo Productions/Corbis/NTB scanpix

«Det ble så tydelig at folk mente de kunne bedømme og diskutere kroppen min offentlig bare fordi jeg ikke forholdt meg strengt til de sosialt tildelte kjønnsrollene,» sier hun.
 
Viktig at de mannlige studentene fikk innsikt i hvor mye tid kvinner måtte bruke på å barbere for å bli «sosialt akseptable».

Det er Carlin Ross på dodsonandross.com som videreformidler denne hårnyheten. Hun forteller også at det for Fahs var viktig at de mannlige studentene fikk innsikt i hvor mye tid kvinner måtte bruke på å barbere for å bli «sosialt akseptable».

«Kvinner er maktesløse i kampen mot sosiale normer og medienes barberingskrav. Mennene må derfor gjennom de samme pinslene for å forstå det de kvinnelige studiekameratene utsettes for,» sier læreren med kjønnsroller på timeplanen.
 

Les også:
La håret gro!
Kutt ut voksing og barbering nedenfor navlen! Kjønnshårene har faktisk en misjon. De beskytter mot infeksjon.
 

Fra Cupidos arkiv:
Kvinnens seksualitet

Hva vet kvinnen om andre kvinners seksualitet - og om sin egen? Og hva vet egentlig mannen om den?

Relaterte artikler