Nytt nummer ute nå!

Nyte seg selv - med Betty Dodson i Oslo

Publisert: 05.01.2011 kl. 21:24 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 15:10

Forfatter: Hanne Grasmo
14 nakne jenter var på masturabasjon- og orgasmekurs i Oslo. - Norske kvinner er mer åpne og mindre problemfikserte enn sine amerikanske søstre, oppsummertre masturbasjons-guru Betty Dodson.
Siden begynnelsen på 70-tallet har Betty Dodson (1927) holdt masturbasjonskurs (Nyt deg selv-kurs) for kvinner i hjembyen New York og over alt ellers i USA. Cupido har hatt kontakt med henne siden 1985 og har solgt både dokumentarvideoene og boka hennes.

I anledning av Cupidos 10-årsjubileum i 1994 ble hun invitert  til å holde «kjønn- og orgasmekurs» for norske kvinner. Fjorten modige, norske damer delte gleder, lyster og sjenanse gjennom de to dagene med Nyt deg selv-kurset. Alle våget å gi seg hen til sin egen kropp.

Norske kvinner er mer åpne og mindre problemfikserte enn sine amerikanske søstre, oppsummerte masturbasjons-guru Betty Dodson etter Cupdio-kurset i Oslo i 1994.

Masturbasjonskurs for norske kvinner
Nyt deg selv - et masturbasjonskurs for kvinner - hvem i all verden tør delta på det? En hadde reist helt fra Nord-Norge for å delta, og både Sørlandet og Vestlandet var representert, resten kom fra ulike steder på østlandet. Fjorten kvinner fra 28 til 57 år. De fleste levde i faste parforhold.

Nyt deg selv-kurset samlet en kunstner, en husmor, en småbruker, en meditasjonslærer, en butikkeier, en fysioterapeut, en journalist, en sosialarbeider, en student, en kontorfullmektig, en politikvinne, en kursleder, en lærer og en helsearbeider. Her var både bestemødre, mødre og barnløse. Alle var over gjennomsnitts trygge på egen kropp, og hadde et aktivt forhold til sexlivet sitt. Samtlige kvinner hadde fått orgasme før. Men noen var temmelig nye i gamet. En ble orgastisk for ett år siden, en annen fikk sin første fire måneder tidligere. Begge hadde i det siste jobbet så mye som mulig for å ta igjen det tapte!

Selv om tonen var nær og åpen nesten med en gang vi fikk kastet av oss alle klærne, forhindret ikke det sjenanse og flauhet. Ingen hadde jo gjort noe som dette før!

Som ungjenter visste vi lite!
Vår amerikanske kursleder, Betty Dodson, hadde allerede møtt over 2.000 kvinner på sine kurs for å bedre kroppsfølelsen og orgasmekvaliteten. Men aldri hadde hun møtt en så positiv gjeng:

- Norske kvinner er spesielle, de er løsningsorienterte. Her var det lite syting og klaging, men masse ønske om positiv jobbing for å nå sitt mål: Et bedre forhold til kjønnet sitt og flere og sterkere orgasmeopplevelser.

Men om gjengen på Cupido-kurset var selvsikre nå, har mange negative minner om sin seksualitet i ungdomsårene. Da vi fortalte om vår egen seksuelle oppvåkning var det et slående fellestrekk ved over halvparten av kvinnene: I hele sin barndom og pubertet visste de ikke at jenter onanerte! Det var noe som bare gutter kunne gjøre. Flere av kvinnene hadde ikke startet sitt personlige sexliv før de var over 30. Dette tror jeg ikke er spesielt for dette kurset. Men tre - fire hadde kost med seg selv, delvis i skam, delvis i nytelse, siden de var barn.

Det var lett å snakke, skumlere var det å skulle vise andre sitt eget kjønn.

Ingen hadde faktisk kikket så nøye etter
Selv om de fleste hadde lyttet til tipset om å bli kjent med sitt eget underliv ved hjelp av et speil, var det faktisk ingen som hadde kikket så nøye etter før. Når de satt der med speilet foran, og 14 opprømte ansikter som tittet mot kjærlighetssenteret, da oppdaget alle helt nye sider ved sine edlere deler.

Ansiktene rundt var først litt reserverte, så rødmende flaue, og til sist ivrig nysgjerrige: Jøss, så flott du var! Oj, en art deco-fitte (noe som viste seg å gjelde ganske mange). Vi fant ut at det ikke gikk an å se på et kvinnekjønn om kvinnen hadde født barn eller ikke, og at kroppsformen aldeles ikke avslørte om fitta var frodig eller tander.

Etter nesten to timer med øynene stirrende ned i de høyst varierende kjønnsfasonger, var vi lattermilde, lykkelige og aldeles trygge på hverandre. Ingen uttrykte at de gruet seg til neste dag, da vi skulle dele våre orgasmer med hverandre.

Tør jeg dette, tør jeg alt.
Neste dag gikk det an å se at mange av jentene var mer tilstede i sin egen kropp. Noe med måten de gikk på, så avslappet de satt med magen ut. Betty ga oss utrolig lite fellesoppvarming, fordi hun synes «nordkvinnene» var godt over middels selvsikre. Noe vi til fulle beviste da vi måtte leke elektrikere for å få de amerikanske massasjeapparatene til å virke. Litt stress og kort oppvarming gjorde at noen brukte lang tid på å komme i rett stemning.

Men alle kastet seg ut i «masturbasjonsritualet» med pust, kropp og kjønn. Du som leser dette må ikke tro at det å «runke i ring» er noe deltagerne skal fortsette å gjøre etter at kurset er over. Et slikt ritual er en engangs-opplevelse. Mer en slags «metamorfose», omtrent som å hoppe i fallskjerm. Du kommer på et nytt bevissthetsnivå, i forhold til kvinne-energi generelt og til din egen kraft.

Flere av jentene hadde sagt før vi satte i gang: Tør jeg dette, tør jeg alt.

Alle fikk minst èn orgasme
Alle torde! Alle fikk minst èn orgasme, og det er ikke alltid slik på «Nyt deg selv»-kursene. Mange får prestasjonsangst når alle rundt deg begynner å stønne som gale. Noen var nok litt lukket for seg selv, torde ikke helt å åpne øynene eller slippe de helt store primalskrikene ut. Men det hindret absolutt ikke at de nøt og nøt seg selv. Flere fikk mer enn ti orgasmer.

Den mest sjenerte av oss sa etterpå:

- Jeg hører det allerede på stemmen min, endelig tør jeg bruke den så det høres skikkelig over hele rommet!

Rapportene vi fikk i ukene etter kurset viser at det å finne sin egen seksualenergi gjør at du stråler ut sikkerhet og glede til andre også. Mange har fortalt at de har vært på kurs, til familie, venninner, kolleger, døtre og sønner. Alle har kun fått positiv respons.

Vi vil sende en gledelig gratulasjon til Norges fjorten første Masturbasjons-matroner!

 
Se Betty Dodsons vulvategninger i Cupidos bildearkiv:
Betty Dodsons vulvategninger
16 pennetegninger av kvinners svært ulike vulvaer, laget på bakgrunn av de fotografiene som ble tatt i bevisstgjøringsprosjektet.

Les også:
Menn mindre kritiske til kvinnens kjønn enn kvinnen selv
Unge menn har mer positive holdninger til kvinnens kjønnsorgan enn unge kvinner selv. De av kvinnene som er fornøyd med sitt kjønn, har lettere for å få orgasme.

Betty Dodson viser deg den skjulte klitoris!
Betty Dodson tegner og forteller om klitoris! «Jeg hadde ingen ide om hva som skjulte seg inne i en klitoris,» forteller hun i filmen. 

Vær undrende og ydmyk!
- Jeg blir mer og mer overrasket over hvor store variasjoner det er i kvinners seksuelle behov, preferanser og orgasmeopplevelser, sier Betty Dodson.Relaterte produkter
Selfloving
199 NOK
Relaterte gallerier