Nytt nummer ute nå!

Historisk koreansk sex

Publisert: 17.01.2018 kl. 00:00 | Oppdatert: 02.11.2018 kl. 16:57

I steinalderen var trolig mesteparten av verden matriarkalsk.

I steinalderen va rtrolig mesteparten av verden matriarkalsk. Den såkalte Hong San-kulturen i det antikke Korea (som nå er Nordøst-Kina )beviser det med enlang rekke fruktbarhetsgudinner. Men med innføring av det politiske samfunnett re tusen får før Kristus ble alt forvandlet til et mannsdominertsamfunn.


Historisk koreansk sex - Før 1500-tallet var koreanske erotiske bilder smekkfulle av symboler. Et langt, skallet hode? Penis. En fersken? Det kvinnelige kjønnsorganet.
 

Konfusianismen bleførst dominerende sent på 1300-tallet, men det var underfør-konfusianismen a tforholdene for kvinner fikk en nedadgående spiral. Dydighet ble en ettertraktet verdi, men kun for kvinnene. De mistet all makt både ute og hjemme, kunne ikke forlate huset uten tillatelse fra en mann og kunne ikke gifte seg på nytt dersom hun ble enke.
 
Menn hadde derimotr ett til mange sexpartnere og konkubiner. Sånn  forsatte det helt til Kaboh reformasjonen i 1894.
 
Det var Won Whe Kim, professor ved universitetet i Pusan,som fremførte budskapet for Asia-Oceania Federation of Sexology i 2016. Han har ogsåskrevet boka «SexHistory of Korea», utgitt av Booklab Publishing, Seoul(Sexualhealthvisual).
 


Denne artikkelen var først publisert i bladet Cupido 4/2016.