© lightwavemedia / Shutterstock / NTB scanpix

God stemning som belønning

Publisert:
Sist oppdatert:

Det er kanskje å sparke inn vidåpne dører, men nå har du også forskernes ord på hva som skaper god stemning mellom mann og kvinne.

Det er Journal of Sexual Medicine som forteller om heteropar som to ganger daglig skrev elektronisk dagbok om humør, oppførsel, følelser i forholdet, seksuell aktivitet, fysisk intimitet og masturbasjon.

Målet var å finne ut hvordan seksuell aktivitet påvirker stemningen i forholdet mellom mannen og kvinnen dagen etter at de har hatt sex, og ikke minst om menn og kvinner oppfatter det forskjellig.

FOR MENN var det klar sammenheng mellom seksuell aktivitet og påfølgende velvære med godt humør, intimitet og lyst på mer sex.

FOR KVINNER var resultatet temmelig likt, men med den lille forskjellen at den gode stemningen var noe mer relatert til forholdet partnerne i mellom enn til opplevelsen av eget velvære.

OG KANSKJE NOE OVERRASKENDE: Menn opplevde masturbasjon som negativt for forholdet mellom partnerne.

MEN KONKLUSJONEN ER LIKEVEL KLAR: Investering i sex og intimitet belønnes med en positiv stemning i forholdet, inspirerer til mer sex - og dermed en fortsatt positiv stemning som ...

 

Les også:
Glade par raskere friske
Sår gror raskere hos personer i lykkelige ekteskap. Når forholdet skranter blir immunforsvaret dårligere.

Hvem er de lykkelige?
Finsk studie gir svar på hvorfor noen holder sammen mens andre går fra hverandre, hvorfor noen er lykkelige mens andre ikke er det?


10 eksperttips
for utvikling av bedre sex i samlivet

Hva partnere i parforhold bør gjennomgå sammen for bedre å lære hvordan og hvorfor lyst oppleves ulikt.


Fra Cupidos arkiv:
Samliv og seksualitet

Kunnskap kommer godt med når du investerer i et samliv som skal fungere godt og sikre deg et godt liv.

Relaterte artikler